Medzinárodná regata Villach, Rakúsko 2023

titulka

Druhý septembrový víkend sa výprava 11 pretekárov z Piešťan, zúčastnila tradičnej medzinárodnej regaty vo Villachu, spolu s veslármi z Rakúska, Slovinska, Česka, Chorvátska, Nemecka a Poľska. Zastúpili kategórie od najmladších až po dospelých. Aj napriek silnej medzinárodnej konkurencie sa všetci naši závodníci prebojovali do finálových jázd, kde väčšina pretekala o cenné kovy. 

Neďelný finálový deň odštartovali najmladšie členky výpravy, Tereza Grosová a Tamara Kublová, keď suverénne vyhrali  pretek dvojskifov starších žiačok. Tereza následne potvrdila dominanciu aj v skife starších žiačok. V kategórií dorastencov sa Oskar Gono a Alex Klein na dvojskife umiestnili na celkovom 6. mieste. Z dorasteneckých skifov sa najviac darilo Viktorovi Jurgovi, ktorý po tesnom boji skončil štvrtý. Jeho tímový kolega Oskar Gono, obsadil celkové 14. miesto. Naša jediná dorastenka Ema Vavrová sa v skife umiestnila na 2. mieste. Ema si vyskúšala aj staršiu konkurenciu junioriek, kde nenašla premožiteľku v skife ľahkých váh. V juniorských kategóriach sa predstavili Anna Kublová, ktorá vybojovala krásne 2. miesto, Simona Weiszová so 7. miestom a Sofia Gono so 17. miestom. Sofia a Anna na dvojskife, po napínavom boji, spolu doveslovali na 3. mieste. O jedno miesto horšie dopadol na juniorskom dvojskife Viktor v spoločenstve s veslárom z Českej republiky. Jurniorskú kategóriu úspešne zakončil Peter Strečanský, ktorý dominoval v skife juniorov. Náš najskúsenejší pretekár Matúš Vančo v skife ľahkých mužov nadviazal na výborné výsledky s 2. miestom. 

Úspešné dni strávené na Ossiachersee priniesli pretekárom nielen krásne medaile, ale aj mnoho šťastných spomienok a cenných skúseností.

Našim veslárom gratulujeme a tešíme sa z úspechov!

Fotogaléria tu.

Výlsedková listina tu.

image
image
image
image
image
image
image
image
image