Majstrovstvá Európy juniorov do 19 rokov

titulka

Počas víkendu 20. a 21. mája 2023 sa konali Majstrovstvá Európy juniorov do 19 rokov v Brive-la-Gaillarde vo Francúzku. Na ME sa zúčastnilo 26 európskych federácií a nechýbala ani naša skromná výprava.

Anička Kublová a Peter Strečasnký, obaja z VK Sĺňava Piešťany, reprezentovali toto významné európske juniorské podujatie. 

Dokonca aj oficiálne stránky FISA worldrowing spomenuli, že sú zvedaví na výkon nášho reprezentanta v skife, Petra Strečasnkého, ktorý skončil na minuloročných majstrovstvách sveta vo veslovaní do 19 rokov vo Varese tretí.

Peter Strečanský nás aj v tomto roku úspešne reprezentoval, kde si z ME do 19 rokov 2023 priniesol bronzovú medailu, s časom 07:10,94. Na druhom mieste skončil pretekár z Turecka, Koroglu Halil Kaan s časom 06:58,45. Selva Marco z Talianska obsadil prvé miesto s časom 06:57,99. Výsledkovú listinu z ME do 19 rokov v kategórii skif-muži, si môžete pozrieť tu. Štvrté miesto obsadil Goncalves Diogo z Portugalska, na piatom mieste sa umistnil rakúsky pretekár Schinnerl Paul a šiestu priečku obsadil ukrajinský pretekár Shcherban Leonid.

Aničke Kublovej sa podarilo v celkovom poradí skončiť na 8.mieste celkovo spomedzi dvanásť pretekárok, s časom 08:03,15. Výsledkovú listinu si môžete pozrieť tu

Našim reprezentantom ďakujeme za dôstojnú reprezentáciu. Celkovo sme tak ako krajina skončili z pomedzi 20 federácií s medailovým umiestnením na krásnom 10. mieste. Výsledky umiestnenie si môžete pozrieť tu

Písali v médiách:

Strečanský s broznom z ME do 19 rokov. Kublová tiež s pekným výsledkom

Strečanský bronzový na majstrovstvách Európy

image
image
image
image
image
image
image
image
image