Milan Lackovič – zlatý víťaz zo svetových súťaží

titulka

Tak ako po každý rok, aj tento rok sa konali majstrovstvá sveta na trenažéroch, kde náš paraveslár Milan Lackovič opäť ukázal svoje kvality v podobe zlata z majstrovstiev sveta!


Halové majstrovstvá sveta vo veslovaní 2023

(WRICH), ktoré predstavil Concept2, sa konali 25. až 26. februára 2023. Tohtoročné trenažérové majstrovstvá sveta prebiehali ako hybridná súťaž.  Spôsob hybridnej súťaže umožnil športovcom zúčastniť sa pretekov on-line virtuálnou formou, alebo prezenčne priamo v mieste diania, v Mississauga-Toronto, Kanada.  
Virtuálny účastníci a taktiež športovci, ktorí sa zúčastnili osobne na MS, pretekali oproti sebe v reálnom čase. Veslársky klub Sĺňava Piešťany poskytol nášmu reprezentantovi zázemie, kde v priestoroch klubu sa stretol celý štáb. Dňa 26. februára 2023 Milan Lackovič v kategórii PR 3 v šprinte na 500 metrov si obhájil svoje prvenstvo aj tento rok, s časom 01:24.2. Na druhom mieste skončil francúzky reprezentant Florian Canolle, s časom 01:27.2. Súper od českých susedov, Václav Trnka, skončil na treťom mieste s časom 01:31.1.
Výsledky z majstrovstiev sveta si môžete pozrieť tu.
Video zo závodu si môžete pozrieť tu

Majstrovstvá sveta v halových veslárskych šprintoch

sa uskutočnili v dňoch 8. až 12. marca 2023. Ide o súťaž ktorú organizuje Concept2 spolu so svetovou veslárskou federáciou. Miesto konania si každý pretekár volí sám, nakoľko ide online podujatie. Milan Lackovič v šprintoch na 1000 m v ktegórii PR3 (zrakové postihnutie) bol prvý s časom 3:07.1. Na druhom mieste skončil Hugo Barbotin z Francúzka, s časom 3:13.7. Na treťom mieste Václav Trnka z Čiech, s časom 3:19.8.
Celkové výsledky zo súťaže si môžete pozrieť tu
Výsledky z kategórie PR3 si môžete pozrieť tu

image
image
image
image