Zimné sústredenie 2023 na bežkách

titulka

Sústredenie na bežkách je  pravidelná a neodmysliteľná súčasť zimnej pripravy veslárov. Bežkovanie je zamerané na zlepšenie vytrvalostných parametrov. Ide tu o hlavný príncíp, a to, aby telo pracovalo v nižšej intenzite ale dlhší čas.
Ramsau am Dachstein v Rakúsku sa nachádza v nadmorskej výške 1200 metrov, čo je výborná nadmorská výška pre tento typ sústredenia, ktorá zohľadňuje vytrvalostné parametre.
Naša reprezentácia v dňoch 9. až 15. januára 2023 naberala vytrvalosť na bežkách. Dievčatá denne nabežkovali 3 až 3,5 hodín denne a chlapci až 4 hodiny denne tréningového času. To predstavuje nájazd 30 až 35 km pri dievčatách a chlapci niekedy prekročili aj hranicu 50 km za deň "čo je už veľmi slušná porcia nabehaných kilometrov" zhodnotil tréner reprezentácie, Martin Verdonič. 
"Počas sústredenia sme mali aj tímový pretek v šprinte, kde sme absolvovali dve kolečká na bežkárskom štadióne v Ramsau. Všetko prebehlo v rámci fair play. Víťazný tím vyhral XXL Milka čokoládu. Počas sústredenia vládol športový duch a všetci sa už tešia na veslovanie na vode a dúfajú že budú v sezóne ťažiť aj s bežkárskeho sústredenia" takto nám zhrnul atmosféru zo sústredenia a nadšenie našej reprezentácie tréner, Martin Verdonič.

Držíme palce, nech sa našim veslárom darí v roku 2023!

image
image
image
image
image
image
image
image
image