Head of Prague 2022

titulka

November už tradične patrí dištančnému závodu osemveslíc Prahou s jednou otočkou - "Head of Prague". Štart závodu je pri Barrandovskom moste na podolskej strane rieky Vltava, otočka je medzi Palackého a Jiráskovým mostom a cieľ je na smíchovskej strane na úrovni VK Blesk. Dĺžka závodu je 6 km.

V prvom ročníku v roku 2016 sa na štart postavilo 34 osemveslíc. Po 6 rokoch sa oddielu VK Blesk podarilo vytvoriť prestížny závod. V tomto roku sa 5. novembra 2022 na závod postavilo rekordných 118 osemveslíc, pričom v štartovej listine sa objavili aj reprezentanti z Rakúska, Nemecka, Nórska a Veľkej Británie. Tento rok bolo aj rekordné zastúpenie slovenských posádok.

VK Slávia STU Bratislava vyslala na novembrový závod posádku Samova družina a Šílení mazáci, ktorí statočne reprezentovali farby svojho klubu aj vďaka menšej pomoci chalanov z VK Sĺňava Piešťany postavili až dve posádky!

VK Sĺňava Piešťany dali dokopy tri lode. Najlepšie si počínala loď juniorov zo slovenska, kde Alex Klein, Marcel Škulec a Viktor Jurga obsadili celkovo 24. miesto. V ďalšej lodi spoločenstva slovenských mužov, kde spolu s klubmi STU a SVK Bratislava reprezentovali Ondrej Kovačovič, Andrej Cechvala, Pavol Taraba obsadili celkovo 28. miesto. Posledná loď z Piešťan v kategórii masters v zložení Milan Rusnák, Tomáš Černák, Eduard Drlička, Marian Klčo, Branislav Jurga, Miroslav Škulec, Adriana Piknova, Erika Jurgová, kormidelníčka Eva Drličková obsadila celkovo 80. miesto.

Head of Prague sa nezaobišiel ani bez športovcov SVK Bratislava. Traja nádejní mládežníci sa zúčastnili v osme slovenského výberu, kde spolu so svojimi rovesníkmi z iných klubov obsadili 10. miesto v juniorskej kategórii. Osma  legendárnych veteránov obsadila 11. miesto vo svojej kategórii.

Súčasťou slovenského mládežníckeho výberu boli aj dvaja veslári z VK Šintava. Slovenská posádka obsadila v juniorskej kategórii pekné 10.miesto

Výsledky Head of Prague 2022 tu.

Všetkým zúčastneným gratulujeme!

 

 

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image