Medzinárodná regata Bled 2022

titulka

V dňoch 10. až 12. júna sa konal na ikonickom jazere Bled v Slovinsku, už 66. ročník medzinárodnej regaty. Tohto ročníka sa zúčastnilo rekordných takmer 600 pretekárov zo 14 krajín.

Aj Slovensko malo svojich zástupcov, ktorí reprezentovali našu krajinu a doniesli si cenné kovy.

  • Peter Strečanský (z VK Sĺňava Piešťany) pretekal v kategórii skif juniori a skif ľahký muži.
  • Anna Kublová a Simona Weiszová (obe z VK Sĺňava Piešťany) pretekali v kategórii dvojskif juniorky.
  • Pôvodne sme mali nahlásenú posádku dvojskifu mužov v zložení Ondrej Kovačovič (z VK Sĺňava Piešťany)  a Jakub Herhonek (z STU Bratislava), avšak kvôli zdravotným problémom sa nemohli zúčastniť preteku.

Petrovi Strečanskému sa darilo v kategórii juniorov, kde skončil na 1. mieste spomedzi 29 pretekárov. Dráhu dlhú 2 km prešiel s časom 7:31.02.  V kategórii skif ľahký muži skončil na 2. mieste spomedzi 7 pretekárov.

Dievčenský dvojskif Simona Weiszová a Anna Kublová si počíňali výborne. Napriek skutočnosti, že sa "zjazďovali"  iba týždeň, skončili v sobotu aj nedeľu vo finále A. Od víťaznej rakúskej posádky stratili 13 sekúnd. Dráhu dlhú 2 km zdolali za 7:55.39. Dorastenka Simonka a Anička sa čisto v juniorskej konkurencii nestratili a tento úspech ich bude motivovať v náročnej príprave na majstrovstvá sveta juniorov, v talianskom Varese.

Výsledkovú listinu z medzinárodnej regate na Blede si môžete pozrieť tu.

Reprezentantom gratulujeme!

 

image
image
image
image
image
image
image