Veteráni na európskom Blede

titulka

Po ročnej pauze a odkladaní termínu, sa nakoniec v dňoch 16. – 19. Septembra 2021,  na ikonickom jazere Bled v Slovinsku, uskutočnili Majstrovstvá Európy veteránov - European Masters Regatta 2021

Ako prví si vyskúšali vodu tohto krásneho jazera, posádka dvojskifu v zložení Ján Dobeš a Michal Melicherčík. V silnej konkurencii kategórie C a ešte silnejšom daždi vybojovali 3. miesto.

Skifár Simon Summerling, ako jediný reprezentoval naše farby aj v individuálnej disciplíne a štartoval v skife, keď v kategórii C po 300 metroch mierne vybočil z dráhy a okrem boja so súpermi zviedol aj boj s bójkami v albáne, čo ho zdržalo a  nakoniec obsadil 4. miesto.

V kategórii D sme mali zastúpenie v dvojskife, keď sa Simonovi Summerlingovi a Otovi Gažovičovi podarilo vyloviť z jazera Bled 2. miesto.

Všetci štyria účastníci napokon zviedli heroický súboj na párovke, keď po vyrovnanom priebehu od štartu, až v záverečnom finiši podľahli nemeckej posádke o 0,1 s a teda iba o guličku skončili strieborní.
Budúci rok bude opäť European Masters Regatta na tomto, veslármi obľúbenom a vyhľadávanom mieste. Tentokrát v Júnovom termíne 16.-19.6.2022 a veríme, že bude veteránska výprava nášho zväzu početnejšia a pridajú sa aj posádky iných klubov!

Náš zväz reprezentovala štvorica veteránov zo Slávie STU Bratislava: (z ľava) Oto Gažovič, Michal Melicherčík, Ján Dobeš a Simon Summerling

Text: Oto Gažovič

Zdroj foto: FB Veslársky klub Slávia Bratislava

image
image
image
image
image